Januari 2022

31 jan- Vandaag is de bouw dan echt begonnen. Jorge en Angel, de betonmensen van Oscar, brachten vanochtend zakken cement en de laatste bouwmaterialen. En meteen gingen ze door met het maken van het cement onder ons huis. De eerste steen werd gelegd, of eigenlijk een heleboel kleintjes.

Deze onderlaag wordt gemaakt om een egale werkvloer te hebben. Hierop zal de laag gewapend beton komen voor de fundering van ons huis.

29 jan- Begin vorige week was de muur achter de vakantiehuisjes helemaal af. Van de hoger gelegen terrassen hebben we de laatste grote stenen verzameld. Samen met de stenen die over waren na de bouw van de muur, kunnen we deze later gebruiken om op de zuidhoek van ons huiskavel een muur te bouwen als ons huis af is. De gaten die gegraven werden voor de vakantiehuisjes zijn weer op niveau en afgelopen woensdag kwam een vrachtwagen 3 ladingen grava brengen voor de basisfunderingen van de 3 huizen.

Donderdag kwamen de mannen van Oscar de eerste bouwmaterialen brengen en gisteren kwamen ze met een bus vol gereedschap. Hun vorige klus zit er op en maandag beginnen ze bij ons. Ze beginnen met de fundering van ons woonhuis. Maandag is de laatste dag van januari. Aannemer Oscar had beloofd dat hij in januari zou beginnen. Dat wordt 31 januari. Precies binnen de planning.

——–

20 jan- Oscar, de aannemer, wil in de derde week van januari beginnen met de bouw van Finca Las Prinsas. Eind december is de bouwvergunning afgegeven voor ons woonhuis en is de aanvraag voor de bouwvergunning voor twee huisjes met een toeristische bestemming ingeleverd. Oscar verwacht dat de aanvraag voor de twee huisjes geen bezwaar zal opleveren. Daarom wil hij naast de bouw van ons woonhuis direct beginnen met het hele project. Hij hoopt op die manier alle drie huizen aan het eind van dit jaar af te hebben.

Zijn planning sluit naadloos aan op de geplande voorbereiding van het terrein. Na enkele weken hard werken is de laatste natuurstenen muur achter de twee vakantiehuisjes bijna af en kan het terrein worden opgeruimd. Nog een paar dagen en dan kunnen de mannen van Oscar komen met de bouwmaterialen.

Maar we hebben al gemerkt dat een planning op La Palma altijd anders loopt dan je van tevoren hebt ingeschat. Gelukkig hebben we ook geleerd dat uiteindelijk alles goed komt en dat afwachten een schone zaak is. We gaan het zien, Vamos a ver.

Scroll naar boven